Παραλία Κιβερίου
Παραλία Κιβερίου
footer logo
Κράτηση
logo
Κράτηση

Προτάσεις

Η διαμονή στο Κιβέρι μπορεί να προσφέρει ξεκούραστες διακοπές χωρίς ιδιαίτερες μετακινήσεις καθώς το χωριό διαθέτει οργανωμένη παραλία με υπηρεσίες ναυαγοσώστη, παιδική χαρά, καφετέριες, παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια φιλικά προς οικογένειες με παιδιά, καταστήματα πώλησης τροφίμων, φαρμακείο, φούρνο και βενζινάδικο. Ταυτόχρονα αποτελεί καλό σημείο εκκίνησης για την επίσκεψη ιστορικών, αρχαιολογικών και θρησκευτικών χώρων, αξιοθέατων, κοντινών ορεινών χωριών και άλλων παραλιών της ευρύτερης περιοχής.

Σε μόλις 15 λεπτά στην πόλη του Άργους και του Ναυπλίου υπάρχουν θερινοί κινηματογράφοι, ενώ ο Δήμος Άργους - Μυκηνών και ο Δήμος Ναυπλίου διοργανώνουν αντίστοιχα πολιτιστικά φεστιβάλ κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών που περιλαμβάνουν μουσικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις ή άλλα δρώμενα.

Επιπλέον, κάθε καλοκαίρι στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου μπορεί κανείς σε 30 λεπτά περίπου με το αυτοκίνητο να απολαύσει παραστάσεις στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου. (δες www.greekfestival.gr )  

Αρχαιολογικοί Χώροι

Αρχαιολογικοί Χώροι

Η Αργολίδα είναι ένας τόπος με πλούσιους αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι εκ των οποίων ανήκουν στους σημαντικότερους στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ο Αρχαιολογικός Χώρος των Μυκηνών, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, η Ακρόπολη της Αρχαίας Τίρυνθας, το μυκηναϊκό Νεκροταφείο των Δενδρών, η Πυραμίδα στο Ελληνικό και πλήθος άλλων.
Περισσότερα

Θρησκευτικοί Χώροι

Η Αργολίδα είναι γεμάτη από εκκλησίες και μοναστήρια δίνοντας τη δυνατότητα για προσκύνημα και επαφή με τη φύση ταυτόχρονα.

Η εγγύτητα του Κιβερίου με τον όμορο νομό της Αρκαδίας καθιστά εύκολα προσβάσιμα και πλήθος άλλων μοναστηριών του διπλανού νομού όπως η Μονή Τιμίου Προδρόμου, η Μονή Λουκούς και η Μονή Μαλεβής.
Περισσότερα
Θρησκευτικοί χώροι
Μουσεία

Μουσεία

Η Αργολίδα διαθέτει πολλά μουσεία αρχαιολογικού και άλλου ενδιαφέροντος προσφέροντας μια ευρύτερη οπτική της εξέλιξης της ιστορίας της Ελλάδας. Μέσα σε αυτά είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου, το Λαογραφικό Μουσείο Ναυπλίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λυγουριό και άλλα.
Περισσότερα

Αξιοθέατα

Η περιοχή είναι γεμάτη από αξιοθέατα που προέρχονται από διαφορετικές περιόδους και που δίνουν τη δυνατότητα για ατελείωτες βόλτες και εξερευνήσεις από τον ιστορικό χώρο της Λέρνης στο σημερινό χωριό των Μύλων που είναι συνδεδεμένη με το μύθο της Λερναίας Ύδρας, την παλιά πόλη και το κάστρο του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο, το κάστρο Λάρισα στο Άργος, το ξακουστό νησί φρούριο Μπούρτζι στο Ναύπλιο, το Λιοντάρι των Βαυαρών και ο γύρος της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο και άλλα.
Περισσότερα
Αξιοθέατα